2 personenBenodigdheden: dressing: 12 scampi’s 1 dl azijn 1 verse mango 3 dl olijfolie 1 bosje rucola 10 g suiker 1 teentjes knoflook 5 dl kokosmelk 10 g koriander 5 cl mangosap ½ rode ui 1 sinaasappel 1 grapefruit 10 g bieslook Peper en zout 4 houten spiesjes Werkwijze: -hak de knoflook mooi fijn en vermeng dit in een kom met 2 dl kokosmelk -haal vervolgens de schil van de sinaasappel en grapefruit af en snij deze in mooie partjes -zet de partjes even weg en knijp vervolgens de sinaasappel en grapefruit uit -voeg dat sap toe aan de kokosmelk met de knoflook -voeg dan de scampi’s toe aan de kokosmarinade -zet dit afgedekt een uurtje in de koeling -vervolgens haalt u de steeltjes van de rucola af en zet deze op goed koud water voor een half uur -vervolgens schilt u de mango en snijd daar mooi blokjes van en eventueel een waaiertje als garnering -dan pakken we een passende kom voor de dressing, en voegt u daar de azijn,suiker en mangosap aan toe -dan voegt u al roerend druppelsgewijs de olijfolie toe -als u daar mee klaar bent brengt u de dressing op smaak met kokosmelk,peper en zout -vervolgens haalt u de rucola uit het water, en snijd u de halve ui in mooie dunne ringen,en vermengt u die met de rucola -dan halen we de scampi’s uit de koeling en prikt u die op 4 mooie houten spiesjes -dan pakt u een passende pan en voegt u wat olijfolie toe totdat de bodem licht is bedekt -laat vervolgens de pan heet worden en bak de spiesjes 1,5 minuut op elke kant -vermeng vervolgens de sla met een beetje dressing en leg deze mooi op bord -voeg vervolgens de partjes sinaasappel en grapefruit toe op het bord -dan de in blokjes gesneden mango en de waaier als garnering -en als laatste legt u mooi de spiesjes bij de salade,evt. wat extra dressing bij de sla en u bent klaar
|