Magnifique Magazine
      

2 personen

 

Benodigdheden:               dressing:

12 scampi’s                                     1 dl azijn

1 verse mango                                 3 dl olijfolie

1 bosje rucola                                 10 g suiker

1 teentjes knoflook                          5 dl kokosmelk

10 g koriander                                  5 cl mangosap

½ rode ui

1 sinaasappel

1 grapefruit

10 g bieslook

Peper en zout

4 houten spiesjes

 

Werkwijze:

-hak de knoflook mooi fijn en vermeng dit in een kom met 2 dl kokosmelk

-haal vervolgens de schil van de sinaasappel en grapefruit af en snij deze in mooie partjes

-zet de partjes even weg en knijp vervolgens de sinaasappel en grapefruit uit

-voeg dat sap toe aan de kokosmelk met de knoflook

-voeg dan de scampi’s toe aan de kokosmarinade

-zet dit afgedekt een uurtje in de koeling

-vervolgens haalt u de steeltjes van de rucola af en zet deze op goed koud water voor een half uur

-vervolgens schilt u de mango en snijd daar mooi blokjes van en eventueel een waaiertje als garnering

-dan pakken we een passende kom voor de dressing, en voegt u daar de azijn,suiker en mangosap aan toe

-dan voegt u al roerend druppelsgewijs de olijfolie toe

-als u daar mee klaar bent brengt u de dressing op smaak met kokosmelk,peper en zout

-vervolgens haalt u de rucola uit het water, en snijd u de halve ui in mooie dunne ringen,en vermengt u die met de rucola

-dan halen we de scampi’s uit de koeling en prikt u die op 4 mooie houten spiesjes

-dan pakt u een passende pan en voegt u wat olijfolie toe totdat de bodem licht is bedekt

-laat vervolgens de pan heet worden en bak de spiesjes 1,5 minuut op elke kant

-vermeng vervolgens de sla met een beetje dressing en leg deze mooi op bord

-voeg vervolgens de partjes sinaasappel en grapefruit toe op het bord

-dan de in blokjes gesneden mango en de waaier als garnering

-en als laatste legt u mooi de spiesjes bij de salade,evt. wat extra dressing bij de sla en u bent klaar