Magnifique Magazine
      

Voorgerecht

Voorgerecht/lunchgerecht

 

Combinatie van gebakken coquilles,  scampi's
en een aspergesalsa.

Voor 4 personen

 

Asperge maïs salsa

 

5             groene asperges

5             witte asperges

1             Klein blikje maïs               

1             rode paprika

1             Bosje bieslook of bosui

5            eetlepels olijfolie 1e persing (extra vergin)

½            theelepel knoflook

Peper en zout

 

De asperges schillen en in kleine stukjes snijden van 0,5 cm

En licht afkoken in ruim water met een beetje suiker en zout

De asperges goed laten afkoelen

de paprika in kleine blokjes snijden en de bieslook/bosui in ringen snijden

alle ingrediënten goed door elkaar mengen in een grote kom

het op smaak brengen van de salsa is natuurlijk zeer belangrijk

we gebruiken daar voor goede krachtige olijfolie (extra vergin) peper zout en een beetje knoflook

5eetlepels olijfolie 1e persing (extra vergin)

½ theelepel knoflook

Peper en zout naar smaak toevoegen
Het geheel goed doormengen.

 

8             coquilles vers

8             scampi ’s black tiger

 

De coquilles en scampi’s  kun u schoon verkrijgen bij de visboer

deze moet u aanbakken in een beetje olijfolie (2e persing).

 

 

Presentatie:

 

Koude Salsa diagonaal op bord leggen, hier bovenop legt u de warme coquilles en de scampi ‘s.

eventueel afmaken met een blaadje basilicum.

 

 

Joost Peeters

René Steeghs