Magnifique Magazine
      

Asperge Fiets Vierdaagse Arcen

Deelnemers ontvangen portie asperges

Asperge Fiets Vierdaagse Arcen
Van 28 mei t/m 31 mei 2013 vindt de Asperge Fiets Vierdaagse in Arcen plaats. De startlocatie is Pannenkoek Specialiteiten Restaurant De Bosrand Leermarkt 17 Arcen. Er is een grote gratis parkeerplaats.

Asperges, de koningin onder de groenten
Noord Limburg is DE aspergestreek van Nederland. In mei en juni kunt u de aspergevelden bezichtigen die u langs de route tegenkomt. In de vele restaurants die langs de route liggen, is het genieten van heerlijke aspergegerechten.

Routes
In vier dagen tijd worden er dagelijks routes gereden van 40 en 60 kilometer, die telkens starten in Arcen. Diegene die vier dagen meefietsen en zodoende alle stempels hebben, wacht een originele verrassing in de vorm van asperges.

 

Noord Limburg
De routes voeren langs aspergevelden, door bossen, heidevelden, de oevers van de Maas en natuurlijk door de pittoreske dorpjes waar Noord Limburg bekent om is. Een van de stempelposten is Streekmuseum de Locht, het Nationaal Asperge- en Champignonmuseum in Melderslo. In Duitsland is de Steprather Muhle stempelpost. Hier wordt nog een ouderwets “Bauern Gedeck” geserveerd.

Rondleidingen

Op woensdag 29 mei en donderdag 30 mei om 16.00 uur is er een speciale rondleiding voor deelnemers aan de Asperge Fiets Vierdaagse door de Hertog Jan Brouwerij van Arcen en door Graanbranderij de IJsvogel in Arcen. De rondleidingen kunnen bij de start gereserveerd worden.

 

Overnachten in Noord Limburg
In Arcen en omgeving zijn diverse overnachtingsmogelijkheden. U hebt de keuze uit bungalowparken, campings, hotels, pensions, bed en breakfast en kamperen bij de boer.

Informatie
Informatie over de Asperge Fiets Vierdaagse Arcen is verkrijgbaar via: http://www.aspergefietsvierdaagsearcen.nl  of tel.: 077 473 19 01.

Wanneer u inschrijft voor 1 mei 2013 ontvangt U € 2,00 korting op het inschrijfgeld voor 4 dagen.
Op de site kunt u ook reeds inschrijven voor deze unieke tochten door het Limburgse land.