Magnifique Magazine
      

Sjefs Spruiten soep

Ingrediënten:

1,5 kilo spruitjes (Vers)

6 sjalotjes 

8 teentjes knoflook

80 gram boter

1,5 liter  wild of gevogelte bouillon (kookvocht + bouillonpoeder/blokje)

0,5 liter room of 250 gram crème frache 

1 bosje bieslook

Bereidings wijze:

We beginnen met het schoonmaken van de spruitjes en koken de spruitjes beet gaar.

Het is belangrijk dat de mooie groene kleur behouden word voor het eind resultaat, daarom spoelen we naar het koken de spruitjes af met koud water.

Vervolgens laten we de boter in een soepketel smelten en worden de sjalotjes en de knoflook mooi glazig aangefruit. Voeg de spruitjes er aan toe en blus het geheel af met de bouillon.

De bouillon maak je met  1,5 liter water en met bouillonpoeder of 2 bouillonblokjes.

Laat dit geheel rustig door koken (10 min.) en pureer het tot alle spruitjes fijn gemalen zijn.  Hoe gladder de massa wordt hoe lekkerder de soep is. Als laatste voegen we de room of de crème frache toe en strooien we wat gesnipperde bieslook er op.

 

Eet Smakelijk,

 

Recept van Joost Peeters en Rene Steegs