Magnifique Magazine
      

Proef het Zuiden met pesto & tapena

Als je in het Zuiden op vakantie bent geweest wil je eigenlijk thuis blijven genieten van al dat heerlijks. Vooral de pesto’s en tapenades die ze je voorschotelen met super lekker brood doen je je drukke bestaan thuis vergeten. Verleng je vakantie met onderstaande recepten en blijf genieten!

 

Francis van Arkel

 

Geitenkaastaartjes met pistachenotenpesto

Hapje voor 20 stuks

 

1 sjalotje, in stukken

2 teentjes knoflook, gepeld

4 zongedroogde tomaatjes op olie

75 g gepelde pistachenoten

12 blaadjes basilicum

35 g geraspte parmezaanse kaas

1 el balsamico-azijn

5-6 el olijfolie

10 plakken bladerdeeg, ontdooid

115 g zachte geitenkaas

20 kerstomaatjes

peper en zout

 

Pureer het sjalotje met de knoflook, zongedroogde tomaatjes, pistachenoten, basilicum, parmezaanse kaas en balsamico-azijn in de keukenmachine, blender of in het hakbakje van de staafmixer. Schenk tijdens het pureren de olijfolie erbij tot een egale pesto. Breng op smaak met peper en zout.

Steek uit elke plak bladerdeeg 2 rondjes en leg deze op een ingevette bakplaat. Besmeer de deegrondjes met de pesto. Schep er een lepeltje geitenkaas op en verdeel over elk taartje een kerstomaatje.

Bak de taartjes 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 ¢ªC goudbruin. Garneer eventueel met een blaadje basilicum.

 

 


Pesto chicken wrap

Lunchgerecht voor 4 personen

 

2 el olijfolie

400 g kipfilet, in reepjes gesneden

1 rode paprika, gesneden

1 ui, in reepjes gesneden

1 zakje fajita kruidenmix

4 el crème fraîche

1 el pesto alle Genovese (zie recept op pag. 16)

8 kleine bloem tortilla’s

50 g rucola

 

 

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kip rondom bruin. Voeg de paprika en ui toe en bak ze een paar minuten mee.

Meng de fajitamix met 100 ml heet water en schenk dit over de kip. Laat het 4-5 minuten koken.

Roer de crème fraîche met de pesto los.

Verwarm de torilla's in de magnetron, oven of koekenpan. Verdeel de pestodressing over de tortilla's, dan de rucola en dan het kipmengsel. Vouw ze dicht of rol ze op en steek ze vast met een cocktailprikker.

 


Spaghetti met korianderpesto

Hoofdgerecht voor 4 personen

 

400 g spaghetti

20 g korianderblaadjes

2 teentjes knoflook, gepeld

50 g walnoten

35 g parmezaanse kaas

5-6 el olijfolie

1 rood pepertje, ontzaad en fijngesneden

peper en zout

 

Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Afgieten en koud spoelen. Tot gebruik in koud water zetten.

Pureer de korianderblaadjes, knoflook, walnoten, parmezaanse kaas en olijfolie in de keukenmachine of het hakbakje van de staafmixer tot een egale pesto en breng op smaak met peper en zout.

Verhit de pesto in een ruime koekenpan of wok. Laat de pasta goed uitlekken en schep het door de korianderpesto. Paar minuten al omscheppen verwarmen. Garneer met het pepertje.