Magnifique Magazine
      

zomer 2009

Lekker buiten eten!

Als het allemaal een beetje mee wil zitten kunnen we deze zomer weer heerlijk genieten van het buitenleven. Een beetje in de tuin wroeten, een stuk wandelen of fietsen, met de kinderen in het gras ravotten of genieten van een biertje op je eigen terras. Het maakt allemaal niet uit, buiten is buiten. In de keuken gaan we niet te moeilijk doen, een keer iets makkelijks en snel is prima, met een beetje voorbereiding is het op het moment zelf zo op tafel. Vooral lekker van buiten genieten!

 

Francis van Arkel

 

 

Panino verse zalm met roomkaas en dille-olie

lunchgerecht voor 4 personen

 

4 paninibroodjes (of andere harde broodjes)

125 g kruidenroomkaas

400 g verse zalmfilet

4 el olijfolie

2 el fijngehakte dille

4 el pijnboompitten, geroosterd

peper en zout

 

 

Snijd de broodjes open en besmeer de onderste helften met kruidenroomkaas.

Snijd de verse zalmfilet in dunne plakjes en verdeel ze over de kruidenroomkaas.

Meng de olijfolie met de dille en breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de zalmfilet royaal met de dille-olie. Strooi de pijnboompitten erover en leg het kapje op het broodje.

Verwarm de contactgrill voor en gril de broodjes tussen de contactgrill goudbruin. De zalm zal net voldoende garen om lekker sappig te blijven. Snijd ze diagonaal doormidden. Je kunt de broodjes natuurlijk ook op de barbecue leggen!

 

 

Noedel-kipsalade

Maaltijdsalade voor 4 personen

 

150 g eiermie

150 g broccoliroosjes

2 el sesamolie

125 g shii-take, in reepjes

1 tl rode currypasta

50 g taugé

2 el ongezouten cashewnoten

4 lente-uitjes, in ringen

150 g gerookte kip, in reepjes

2 el limoensap

2 el vissaus

1 el suiker

1 el sojasaus

 

Bereid de eiermie volgens aanwijzing op de verpakking. Hierna koud spoelen en uit laten lekken.

Kook de broccoliroosjes in water met een beetje zout in 3-4 minuten beetgaar. Koud spoelen en uit laten lekken.

Verhit de sesamolie en bak de shii-take 4-5 minuten. Roer de rode currypasta erdoor en bak deze 1 minuut mee. Haal de pan van de warmtebron en schep de taugé, broccoli, lente-ui, kip, cashewnoten en eiermie erdoor. Laat alles goed afkoelen.

Maak een dressing van limoensap, vissaus, suiker en sojasaus en schep deze door de noedelsalade.

 

 

Kip in spek met geroosterde groente

hoofdgerecht voor 4 personen

 

4 kipfilets

1 el grove mosterd

8 salieblaadjes

100 g ontbijtspek, dun gesneden

3 paprika’s (geel, groen en rood), in stukken

1 courgette, in halve manen

4 lente-uitjes, in stukken van 3 cm

250 g kerstomaatjes, gehalveerd

4 el olijfolie

½ el gedroogde of 1 el verse fijngesneden Provençaalse kruiden

2 teentjes knoflook, uitgeperst

peper en zout

 

Bestrooi de kipfilets met peper en zout en bestrijk ze met mosterd. Leg op elke kipfilet 2 salieblaadjes en wikkel er ongeveer 4 plakken ontbijtspek omheen. Leg ze in een ingevette ovenschaal.

Schep de paprika, courgette, lente-ui en kerstomaatjes in een kom door elkaar. Klop de olijfolie met de Provençaalse kruiden en knoflook los en meng dit door de groenten. Verdeel de groenten rondom en tussen de kipfilet.

Zet de schaal 20-25 minuten in een oven van 180 ¢ªC, de kipfilet moet helemaal gaar zijn en het ontbijtspek krokant. Schep halverwege de oventijd de stukken groenten een keer om en draai de kipfilet om. Lekker met aardappeltjes in de schil!